Nyheter‎ > ‎

Life and hope besøker barnehagen ved Karagutu School

lagt inn 5. mai 2012, 09:03 av Ukjent bruker   [ oppdatert 5. jan. 2013, 03:12 av Kristin Karlsen ]
Life and hope har besøkt barnehagen vi etablerte på området til Karagutu school i august 2011. Barnehagen har 115 barn fordelt på 2 klasserom. Skolen har bidratt med lokaler og satt opp lekeapparater i skolegården. Life and hope betaler lønn til 2 lærere og 1 assistent, og har gitt penger til skoleuniformer. Skolen har fått til fantastisk mye med lite midler. Det sies at dette er Etiopias første offentlige barnehage.

Klasserommene barnehagen disponerer:


Life
and hope hadde samlet inn masse puslespill og tegnesaker fra familier i Trondheim som vi overrekte barnehagen. Det var stor stas. Takk til alle giverne!

Barnehagebarna pusler puslespill fra Norge:


Det var veldig artig å hilse på barna og se hvor fin barnehagen var blitt.

Uteområdet med lekeapparater:De fleste barna har med seg matpakke.. Ikke alle foresatte har mulighet til å sende med matpakke. Noen barn har veldig dårlig matpakke. Siden oppstarten har det sluttet 15 barn i barnehagen fordi barna ikke får gratis lunsj. I stedet må barna hjelpe sine foresatte å tigge. Life and hope fikk være med på lunsjen.

Alle barna vasker hendene før lunsj:


Lunsjen:


Life and hope hadde også et møte med barna foresatte. Foreldrene var veldig fornøyde med tilbudet. Det koster nesten ingenting å ha et barn i barnehagen (20 birr per måned, dvs. ca. 7NOK). Langt langt billigere enn privat barnehage.

Vi spurte hva som kunne gjøres bedre, og fikk til svar:
- Det er litt lite med 3 ansatte på så mange barn (og det er vi selvfølgelig helt enig i). Fra august 2012 blir antall ansatte fordoblet på Life and hope sin regning.
- Tilby lunsj for de aller fattigste barna i barnahagen. Life and hope har vedtatt å bekoste lunsj for 18 av barna.
- Et eget barnehagebygg som var mere egnet til å drive barnehage i enn klasserom. Nytt bygg med 3 klasserom, kjøkken og toalett vil koste ca. 400.000 NOK. Life and hope skal søke om midler fra norske organisasjoner til å bygge barnehagen. Vi får se hvordan det går.

Life and hope i møte med barnas foresatte utenfor lokalene barnehagen disponerer:


Foto: Elizabeth M. Alexandersen og Kristin S. Karlsen


 


Comments