Nyheter‎ > ‎

Enorm interesse for Life and hopes barnehage i Etiopia

lagt inn 24. nov. 2013, 05:20 av Kristin Karlsen   [ oppdatert 24. nov. 2013, 05:34 ]
Life and hopes barnehage i Etiopia opplever enorm interesse fra fattige familier. Fra januar 2014 vil barnehagen ha plass til nærmere 300 barn. Barnehagen er nesten gratis og ligger i et svært fattig område i byen Dessie. Dette sies å være den første offentlige barnehagen i Etiopia, og framstår nå som et foregangsprosjekt støttet av etiopiske myndigheter.
 
Life and hope etablerte barnehagen i byen Dessie høsten 2011. Barnehagen er tilknyttet Karagutu General Primary School og gir fattige og foreldreløse barn fra 3-6 år et pedagogisk tilbud på dagtid. Dette gir barn mulighet til samvær med andre barn og et alternativ til å være med foreldrene gatelangs og tigge, eller et pusterom fra en hjemmetilværelse med en syk mor eller far. Flere av barna er foreldreløse og bor hos sine besteforeldre som pga. sin alder ikke har kapasitet til å ivareta alle behov et lite barn har. Plass i barnehagen vil gi slike barn et lyspunkt i tilværelsen. Barnehagen gir også aleneforsørgere mulighet til å søke arbeid utenfor hjemmet.
 
Ved etableringen hadde barnehagen over 300 søkere, men kunne tilby plass til kun 100 av disse. Ett år etter etableringen økte antallet til 200, og ved starten av 2014 vil antallet øke til nærmere 300 barn. Over 1000 barn står på venteliste. Behovet for et slikt tilbud er enormt.
 
Karagutu General Primary School har gitt 3-4 klasserom til barnehagen og brukt egne materialer til å bygge lekeapparater. Life and hope betaler lønn til padagogene ansatt i barnehagen. 
 
Trønderske familier har donert puslespill, spill, tegnesaker, kosedyr og lekebiler til barnehagen.
 
Les mer om barnahagen her:
 
 
Comments