Nyheter‎ > ‎

Life and hope med barnehage i Etiopia

lagt inn 16. okt. 2011, 03:22 av Kristin Karlsen   [ oppdatert 5. des. 2014, 04:21 ]
128 barn i alderen 4-6 år har siden åpningen i september 2011 tilbrakt noen timer hver dag i Life and hope sin barnehage i Dessie, Etiopia.

I samarbeid med Karagutu General Primary School har Life and hope åpnet barnehage for barn som har mistet en eller begge foreldre, har syke foreldre og/eller kommer fra svært fattige kår. Foreldre/foresatte for nærmere 300 barn søkte om plass i barnehagen, desverre kunne vi ikke si ja til alle. De 128 barna med størst behov fikk plass. (66 gutter og 62 jenter )

Karagutu School har stilt en av skolens bygninger til rådighet for barnehagen. Bygningen har 2 rom, og hvert rom kan romme inntil 64 barn. I tillegg kan barnahagen benytte utearealene til skolen. Det er første omgang ansatt to pedagogisk utdannede lærere og en assistent. Dette i tråd med etiopiske normer. Life and hope håper det etter hvert kan ansettes flere assistenter.

Barnehagen har åpent mandag - fredag fra 08.00 - 13.00. 

Life and hope har forpliktet seg i å betale lønn til ansatte og bidra med midler til møbler og lekeaparater ute og leker inne. Life and hope ønsker i tillegg å kunne servere ett måltid per dag til barna.

Barnehagen er per i dag i full drift til tross for mangel på møbler, lekeapparater og leker for inneaktiviteter. Akkurat nå blir det produsert stoler tilpasset barnas høyde.

Life and hope sin ønskeliste for barnehagen:
  • Øke antall ansatte fra tre til seks
  • Tilby barna ett måltid per dag i regi av barnehagen
  • Gjerde inn en del av skolens uteareal forbeholdt barna i barnehagen
  • Skaffe til veie lekeapparater ute (disse, rusjebane, klatrestativ)
  • Skaffe til veie saker for inneaktiviteter (tegnesaker, puslespill, bamser, togbane, dukker, biler mm)
16.10.11 Kristin S. Karlsen
Mor med to barn. Moren er syk og har behov
for avlastning noen timer hver dag.
Foto: Kristin S. Karlsen

Comments