Nyheter‎ > ‎

Skoleelever på bistandstur til Etiopia

lagt inn 5. mars 2011, 03:58 av Kristin Karlsen   [ oppdatert 18. apr. 2011, 07:03 ]
Karijanne og Kristina opplevde bistandsarbeid på nært hold da de i mars 2010 ble med Life and hope på tur til Etiopia. De besøkte Senter for kvinner med HIV og Karagutu School i Dessie.
 
- Vi ante ikke at HIV-smittede i Etiopia blir isolert fra samfundet. Av redsel for smitte ønsker ingen å ha omgang med mennesker smittet med HIV. HIV-smittede lider store sosiale tap i tillegg til at de ikke får arbeid. Fattigdommen blandt HIV-smittede er stor. Arbeidet Life and hope gjør for de HIV-smittede kvinnene i Dessie er veldig viktig. Det sa Kristina i etterkant av besøket på Senter for kvinner med HIV.
 
- Barna vi møtte ved Karagutu School var til tross for stor fattigdom overraskende sjarmerende og glade, påpekte Karijanne. Mange hadde mistet foreldre i krig, av AIDS eller annen sykdom. Lunsjen på skolen kunne for enkelte være eneste måltidet de spiste i løpet av dagen. Utdanning er viktig for barnas mulighet til å forsørge seg selv når de blir eldre. Life and hopes arbeid er kjempeviktig.  
 
Kristina og Karijanne er elever ved Trondheim Katedralskole. Vel tilbake i klasserommet presenterte de opplevelsene fra Etiopia-reisen for de øvrige elevene ved skolen.
 
Karianne og Kristinas bilder fra Senter for kvinner med HIV
 
 
 
 
 
 
Karianne og Kristinas bilder fra Karagutu General Primary School
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Life and hope takker Trondheim Katedralskole som la forholdene til rette slik at Karijanne og Kristina kunne benytte en skoleuke på besøket.
Comments