Nyheter‎ > ‎

Søndagsquiz i adressa.no gir nytt barnehagebygg i Etiopia

lagt inn 18. mai 2014, 03:00 av Kristin Karlsen   [ oppdatert 18. mai 2014, 04:39 ]
Inntektene fra søndagsquiz i adressa.no går i sin helhet til arbeidet til Life and hope i Etiopia. I første omgang går pengene til å fullføre det nye bygget til Life and hopes barnehage i byen Dessie. Bygget vil bli ferdigstilt og tatt i bruk i løpet av høsten 2014.


Siden oppstarten i 2011 har barnehagen lånt klasserom av Karagutu General Primary School. Dette har fungert greit, men klasserommene har vært en del av skolen med sine 800 elever, og ikke spesielt godt egnet til barnehagedrift. Det nye bygget settes opp på skolens areal, men litt adskilt fra de øvrige skolebyggene. Det blir også etablert et lekeareal tilknyttet det nye bygget.

Barnehagebygget tar form.

Barnehagen blir bygget etter Etiopiske byggetradisjoner der bruk av stein, mur og tre er fremtredende. Til slutt dekkes det hele til med leire. Trestokkene kommer fra Eucalyptustrær som vokser på arealene til skolen. Byggearbeidet ledes av Life and hopes medarbeider i Dessie, Esmael Ali, og hele byggeproseessen utføres av lokale bygningsarbeidere. Totale byggekostnader er estimert til 140.000 NOK.

Det nye barnehagebygget får fire "klasserom", med plass til 50-60 barn i hvert rom. Dette i henhold til Etiopisk standard. Barnehagen har årlig 4 - 500 søkere. En barnehageplass koster rundt 5 NOK per måned, noe som er langt lavere sammenlignet med de private barnehagene i området. Foreldreløse og svært fattige barn har førsteprioritet. Barnehagebarn som  er i en svært vanskelig situasjon får tilbud om gratis lunsj hver dag.

 
Bygningsarbeiderne.
Barn som snart kan flytte inn i nytt barnehagebygg.

Foto: Kristin S. Karlsen, Life and hope.Comments